seduction
 Language:
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
2017/09/23, 02:21:34


Help

Author [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: (solved) Suspend no longer works on Dell XPS13  (Read 268 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline drooghead

  • User
  • Posts: 12
(solved) Suspend no longer works on Dell XPS13
« on: 2017/05/09, 11:28:03 »
Hello all,
Sometime between yesterday and today suspend stopped working. When I shut the lid the computer immediately powers off. Not even a controlled shutdown. Suspend from the menu or the login screen also turns off the computer. It's not the new kernel because I tried the old ones and had the same problem. Something else in a recent upgrade broke this functionality.
Can anyone shed light on what the problem is?
« Last Edit: 2017/05/09, 14:44:24 by piper »

Offline dibl

  • siduction community member
  • Global Moderator
  • User
  • *****
  • Posts: 1.623
    • Land of the Buckeye
Re: Suspend no longer works on Dell XPS13
« Reply #1 on: 2017/05/09, 13:00:40 »
Do you have a swap partitition, and is it being mounted at boot? Look at the output of
Code: [Select]
mount and try
Code: [Select]
swapon and
Code: [Select]
swapoff to see if it functioning correctly.
Asus Z87-WS, Core i7-4770, Nvidia GTX-750 Ti, dual monitors, OCZ Vertex Plus, 2@WD1000DHTZ in BTRFS

Offline drooghead

  • User
  • Posts: 12
Re: Suspend no longer works on Dell XPS13
« Reply #2 on: 2017/05/09, 13:19:44 »
Thanks dibl,
Yes I have 12GB swap partition.
This is strange, I just did another apt upgrade and suspend is working again as it's
supposed to.
I suppose we can mark this as solved unless someone else has the same problem.
Thanks for your help. I hope I didn't waste too much of your time.


This is what I like about Siduction, we live on the edge but problems are fixed quickly.