Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Author Topic: [EN] Still having boot Issues  (Read 6806 times)

Offline eriefisher

  • User
  • Posts: 282
[EN] Re: Still having boot Issues
« Reply #15 on: 2023/10/20, 00:57:55 »
I will run fsck and continue to scratch my head.

Offline eriefisher

  • User
  • Posts: 282
Re: Still having boot Issues
« Reply #16 on: 2023/10/20, 02:32:32 »
OK, fsck had no effect on things. It did report a "dirty bit" and removed it though. I decided to try another grub-install with options
Code: [Select]
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id=GRUBHowever, the situation didn't improve any. I started reading through the thread again to see if I missed anything and looking at Reiner's pic. I went in to all the directories in /boot/efi/EFI and copied all the grubx64.efi files to bootx64.efi and then ran update-grub.

IT BOOTS ALL BY ITSELF--------WOOHOO!!!

Thank you @ReinerS and @ro_sid for your time and patience.

Offline dibl

  • siduction community member
  • Global Moderator
  • User
  • *****
  • Posts: 2.373
    • Land of the Buckeye
Re: Still having boot Issues
« Reply #17 on: 2023/10/24, 00:14:15 »
.... copied all the grubx64.efi files to bootx64.efi and then ran update-grub.

IT BOOTS ALL BY ITSELF--------WOOHOO!!!

   :D

Thank you for posting this solution -- it fixed my System76 laptop too.
System76 Oryx Pro, Intel Core i7-11800H, SSD 970 EVO Plus;  Asus ROG STRIX X299-E, Core i7-7740X, Nvidia GTX-1060, dual monitors, SSD 860 EVO

Offline eriefisher

  • User
  • Posts: 282
Re: Still having boot Issues
« Reply #18 on: 2023/10/24, 00:23:57 »
Good to hear @dibl.