seduction
 Language:
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
2018/08/15, 19:13:20


Help

Author [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: Watch for a problem with xserver-xorg  (Read 6493 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline absolut

  • User
  • Posts: 382
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #45 on: 2018/06/06, 23:40:16 »
in my case (intel modesetting driver) plasmashell hangs when i am copying files to / from a USB flash drive and am looking at the progress bar in the plasma notification area

Offline GoinEasy9

  • User
  • Posts: 443
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #46 on: 2018/06/09, 06:17:39 »
I can report that both LXQT install on my eeepc and the KDE install on the desktop have survived a long due update tonight.  Phew, glad that's over. At least for me.
Linux Counter number 348347
System:    Host: M2N-SLI Kernel: 4.16.0-towo.1-siduction-amd64 x86_64 bits:
Desktop: KDE Plasma 5.12.4 Distro: siduction 18.1.0 Patience
Machine:   Device: desktop Mobo: ASUSTeK model: M2N-SLI

Offline drb

  • User
  • Posts: 103
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #47 on: 2018/06/10, 13:05:47 »
I've delayed a du with this issue. Is it safe to du with intel modesetting driver? Is the problem absolut has seen with USB file copying a general problem?

Offline Lanzi

  • User
  • Posts: 1.580
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #48 on: 2018/06/10, 19:48:02 »
It seems save, since here both problems have vanished!

Offline CCarpenter

  • User
  • Posts: 189
    • http://www.greenvalleyranchschwand.de
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #49 on: 2018/06/10, 23:44:57 »
... seems to be save here too ... du runs very smooth.

Offline drb

  • User
  • Posts: 103
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #50 on: 2018/06/11, 12:04:12 »
Thanks - everything looking OK here

Offline vilde

  • User
  • Posts: 602
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #51 on: 2018/06/11, 15:19:47 »
I still have tha same issue as before, (https://forum.siduction.org/index.php?topic=7181.msg58229#msg58229) I have to downgrade xserver to be able to come in to x. Maybe it's another problem on that computer?
« Last Edit: 2018/06/12, 09:15:36 by vilde »
XFCE-64 bit

Offline Ninefix

  • Newbie
  • Posts: 4
    • Informatico e sistemista
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #52 on: 2018/06/11, 20:03:37 »

Here the issue is almost vanished, BUT rarely KDE plasmashell has a problem; all icons become illegible like a broken lcd monitor; the system still works without problem..


For restore plasmashell, I can type in a terminal: kquitapp5 plasmashell && kstart plasmashell


Someone else here has the same problem?

Offline zash1958

  • User
  • Posts: 68
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #53 on: 2018/06/12, 09:18:29 »
Same here!

Offline harley-peter

  • User
  • Posts: 700
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #54 on: 2018/06/13, 14:13:07 »
When I read all the posts I am not sure if I can do a du or if it is better to wait. Are all the problems with xorg solved?
I use Xfce on my laptop with integrated intel grafic.
Code: [Select]
System:    Host: thinkpad Kernel: 4.16.9-towo.1-siduction-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: N/A
           Distro: Debian GNU/Linux buster/sid
Machine:   Type: Laptop System: LENOVO product: 4174W42 v: ThinkPad T420s serial: <root required>
           Mobo: LENOVO model: 4174W42 serial: <root required> UEFI [Legacy]: LENOVO v: 8CET50WW (1.30 )
           date: 11/01/2011
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 27.1 Wh condition: 27.6/38.9 Wh (71%)
           ID-2: BAT1 charge: 2.9 Wh condition: 2.9/31.3 Wh (9%)
CPU:       Dual Core: Intel Core i5-2520M type: MT MCP speed: 797 MHz min/max: 800/3200 MHz
Graphics:  Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics driver: i915 v: kernel
           Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa resolution: 1600x900~60Hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile v: 3.3 Mesa 18.0.4
Network:   Card-1: Intel 82579LM Gigabit Network Connection driver: e1000e
           Card-2: Intel Centrino Ultimate-N 6300 driver: iwlwifi
           Card-3: Ericsson Business Mobile Networks BV type: USB driver: cdc_acm,cdc_wdm,cdc_ncm
Drives:    HDD Total Size: 149.05 GiB used: 92.04 GiB (61.8%)
Info:      Processes: 218 Uptime: 2h 12m Memory: 3.73 GiB used: 2.57 GiB (68.9%) Shell: bash inxi: 3.0.09
Need an advice from the experts.  :)

Offline jure

  • User
  • Posts: 408
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #55 on: 2018/06/13, 14:38:56 »
my pc is up to date and I have no problems

Code: [Select]
System: Host: siductionbox Kernel: 4.17.1-towo.1-siduction-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: KDE Plasma 5.12.5 Distro: Debian GNU/Linux buster/sid
CPU: Topology: Quad Core model: Intel Core i5-3570 bits: 64 type: MCP L2 cache: 6144 KiB
        Speed: 1605 MHz min/max: 1600/3800 MHz Core speeds (MHz): 1: 1605 2: 1605 3: 1605 4: 1605
Graphics: Card-1: Intel Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor Graphics driver: i915 v: kernel
               Display: x11 server: X.Org 1.20.0 driver: intel resolution: 1920x1200~60Hz
               OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Desktop v: 4.2 Mesa 18.0.5
Gruss Juergen

Offline dibl

  • siduction community member
  • Global Moderator
  • User
  • *****
  • Posts: 1.736
    • Land of the Buckeye
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #56 on: 2018/06/13, 14:47:11 »
I have 3 Intel CPU+GPU systems on wireless, updated, with no problems.  Here is one of them:

Code: [Select]
System:
  Host: n5110 Kernel: 4.17.1-towo.1-siduction-amd64 x86_64 bits: 64
  Desktop: LXQT 0.13.0
  Distro: siduction 17.1.0 Patience - lxqt - (201703051830)
Machine:
  Type: Portable System: Dell product: Inspiron N5110 v: N/A serial: <filter>
  Mobo: Dell model: 034W60 v: A11 serial: <filter> BIOS: Dell v: A11
  date: 08/03/2012
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 69.0 Wh condition: 85.0/81.3 Wh (104%)
CPU:
  Topology: Dual Core model: Intel Core i3-2330M bits: 64 type: MT MCP
  L2 cache: 3072 KiB
  Speed: 798 MHz min/max: 800/2200 MHz Core speeds (MHz): 1: 798 2: 798
  3: 798 4: 798
Graphics:
  Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics
  driver: i915 v: kernel
  Display: x11 server: X.Org 1.20.0 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa
  resolution: 1366x768~60Hz
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile v: 3.3 Mesa 18.0.5
Audio:
  Card-1: Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio
  driver: snd_hda_intel
  Sound Server: ALSA v: k4.17.1-towo.1-siduction-amd64
Network:
  Card-1: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet
  driver: r8169
  IF: enp5s0 state: down mac: <filter>
  Card-2: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] driver: iwlwifi
  IF: wlp9s0 state: up mac: <filter>
Drives:
  HDD Total Size: 74.53 GiB used: 10.75 GiB (14.4%)
  ID-1: /dev/sda vendor: Intel model: SSDSA2CW080G3 size: 74.53 GiB
Partition:
  ID-1: / size: 15.62 GiB used: 9.92 GiB (63.5%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
  ID-2: swap-1 size: 2.00 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 51.0 C mobo: N/A
  Fan Speeds (RPM): cpu: 0
Info:
  Processes: 181 Uptime: 1h 10m Memory: 3.76 GiB used: 1.19 GiB (31.5%)
  Shell: bash inxi: 3.0.12
Asus ROG STRIX X299-E, Core i7-7740X, Nvidia GTX-1060, dual monitors, SSD 860 EVO, 2@WD1003FZEX in BTRFS

Offline vilde

  • User
  • Posts: 602
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #57 on: 2018/06/13, 16:39:53 »
When I read all the posts I am not sure if I can do a du or if it is better to wait. Are all the problems with xorg solved?
I use Xfce on my laptop with integrated intel grafic.
Code: [Select]
System:    Host: thinkpad Kernel: 4.16.9-towo.1-siduction-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: N/A
           Distro: Debian GNU/Linux buster/sid
Machine:   Type: Laptop System: LENOVO product: 4174W42 v: ThinkPad T420s serial: <root required>
           Mobo: LENOVO model: 4174W42 serial: <root required> UEFI [Legacy]: LENOVO v: 8CET50WW (1.30 )
           date: 11/01/2011
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 27.1 Wh condition: 27.6/38.9 Wh (71%)
           ID-2: BAT1 charge: 2.9 Wh condition: 2.9/31.3 Wh (9%)
CPU:       Dual Core: Intel Core i5-2520M type: MT MCP speed: 797 MHz min/max: 800/3200 MHz
Graphics:  Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics driver: i915 v: kernel
           Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa resolution: 1600x900~60Hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile v: 3.3 Mesa 18.0.4
Network:   Card-1: Intel 82579LM Gigabit Network Connection driver: e1000e
           Card-2: Intel Centrino Ultimate-N 6300 driver: iwlwifi
           Card-3: Ericsson Business Mobile Networks BV type: USB driver: cdc_acm,cdc_wdm,cdc_ncm
Drives:    HDD Total Size: 149.05 GiB used: 92.04 GiB (61.8%)
Info:      Processes: 218 Uptime: 2h 12m Memory: 3.73 GiB used: 2.57 GiB (68.9%) Shell: bash inxi: 3.0.09
Need an advice from the experts.  :)

All my computers are working except the one with nvidia graphics. I can se that you have a T420s harley-peter, my T420 with intel graphic are one of them working without problems.
XFCE-64 bit

Offline harley-peter

  • User
  • Posts: 700
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #58 on: 2018/06/14, 11:42:01 »
Thanks for the infos. After a great du everything seems to work fine.  :)

Offline svx-biker

  • User
  • Posts: 8
Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Reply #59 on: 2018/06/16, 08:00:10 »
Even with nouveau I still cannot run with 1.20. Just did a dist-upgrade and had to go back again to 1.19.6:

Code: [Select]
inxi -F -y144
System:    Host: dell Kernel: 4.17.1-towo.4-siduction-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: LXQT 0.13.0
           Distro: siduction 18.3.0 Patience - lxqt - (201805132142)
Machine:   Type: Desktop System: Dell product: Studio XPS 8100 v: N/A serial: <root required>
           Mobo: Dell model: 0T568R v: A00 serial: <root required> BIOS: Dell v: A05 date: 07/08/2010
CPU:       Topology: Quad Core model: Intel Core i7 860 bits: 64 type: MT MCP L2 cache: 8192 KiB
           Speed: 2793 MHz min/max: 1200/2800 MHz Core speeds (MHz): 1: 2793 2: 2793 3: 2793 4: 2793 5: 2793 6: 2793 7: 2793 8: 2793
Graphics:  Card-1: NVIDIA G92 [GeForce GTS 240] driver: nouveau v: kernel
           Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: modesetting unloaded: fbdev,nouveau,nv,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
           OpenGL: renderer: NV92 v: 3.3 Mesa 18.1.1
siduction 17.1.0 Patience - LXQt
Dell Studio XPS 8100