seduction
 Language:
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
2018/09/22, 12:47:52


Help

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Upgrade Warnings (DE / EN) / Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Last post by Mte90 on Today at 11:25:43 »
Using the experimental repo the problem is gone!Looking at changelog they changed the path but also updated the module for xorg.
2
Upgrade Warnings (DE / EN) / Re: Watch for a problem with xserver-xorg
« Last post by Mte90 on Today at 11:08:50 »
with the latest xorg update backporting xorg-core is not working anymore as workaround.
3
Code: [Select]
ip link set wlan0 up This is only to bring your device up. Networkconfiguration must be done with other tools, like wicd or better with network-manager. But that the device was found and a driver was loaded is a good sign.
4
Software Support (EN) / Re: Broken path environment after router interrupt
« Last post by eQuacky on Yesterday at 12:34:39 »
ltq@sid-X121e:~$ ip link show
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT group default qlen 1000
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP mode DEFAULT group default qlen 1000
    link/ether 04:7d:7b:08:9b:c3 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
3: wlan0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc mq state DOWN mode DEFAULT group default qlen 1000
    link/ether 60:d8:19:c1:f3:23 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

wlan0 seems to be down but it is to be seen both by wicd and iwlist scan.
ip link set NAMEOFMYESSID up
Cannot find device "nameofmyessid"
Don't know that I should have disabled my wifi, had no reason for doing that.The onliest entry I found in my bios regarding network was: Wireless LAN AND WiMax Radios [ON]No other related entries to be found.

inxi -n
Network:
  Device-1: Realtek RTL8188CE 802.11b/g/n WiFi Adapter driver: rtl8192ce
  IF: wlan0 state: down mac: 60:d8:19:c1:f3:23
  Device-2: Qualcomm Atheros AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet driver: atl1c
  IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: 04:7d:7b:08:9b:c3



5
Software-Support (DE) / Re: SOLVED Funktioniert lightning nicht mehr?
« Last post by gud on 2018/09/20, 11:21:13 »
Ich habe danach beides (thunderbird-l10n-de, lightning-l10n-de) wieder installiert und jetzt funktioniert das in deutsch auch wieder.
6
Software-Support (DE) / Re: Funktioniert lightning nicht mehr?
« Last post by Geier0815 on 2018/09/20, 10:40:20 »
Auch gerade (wegen des verlinkten bugreports) getestet. Einfach lightning-l10n-de installieren und dann klappt es auch mit thunderbird.
War "früher" anders und lightning lief bei mir seit Jahren nur noch in englisch.
7
Software-Support (DE) / Re: Funktioniert lightning nicht mehr?
« Last post by gud on 2018/09/20, 09:45:24 »
Bei mir hat folgendes geholfen:

apt purge thunderbird-l10n-de
apt-get install thunderbird-l10n-de
apt-get install lightning-l10n-de

Danach war Lightning wieder da.
Ich bin nicht sicher ob vorher lightning-l10n-de installiert war. Vieleicht hätte es auch gereicht wenn ich lediglich lightning-l10n-de nachinstalliert hätte.
8
Software-Support (DE) / Re: Probleme mit proftpd-basic
« Last post by dieres on 2018/09/20, 09:19:05 »
Danke für die klaren Worte. Dann lege ich das einfach ad acta.
9
Software-Support (DE) / Re: Probleme mit proftpd-basic
« Last post by melmarker on 2018/09/19, 22:49:21 »
Vergiss das warum - vsftpd ist eine der sichersten und robustesten ftp-daemons die es gibt. proftpd oder dat andere Dingens, dessen Name mir zum Glück entfallen ist, sind für Deinen Anwendungsbereich mit Kanonen auf Spatzen - fast schon die nukleare Option.
10
@jure, nice finding, had some problems to rebuild the package, missed dependency in d/control :P

Will upload a fixed version to fixes soon. Thanks.

Edit: Uploaded and bug filed: https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=909219
Pages: [1] 2 3 ... 10