Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Author Topic: [DE] [solved] Iso mounten als loop device schlägt fehl  (Read 2367 times)

luxuslurch

  • Guest
[DE] [solved] Iso mounten als loop device schlägt fehl
« on: 2014/01/09, 22:24:51 »
Ich wollte ein CD-Abbild, welches mittels dd erstellt wurde, als loop-Device mounten. Das ging aber nicht:
Quote
mount -o loop Fritz8.iso /mnt/tmp/
mount: Could not find any loop device. Maybe this kernel does not know
       about the loop device? (If so, recompile or `modprobe loop'.)
Sehr merkwürdig, denn bisher ging das noch unter jedem (nicht-siduction-)Kernel.
Code: [Select]
modprobe looplöst das Problem dann tatsächlich. Insofern wollte ich nur aus laienhaftem Interesse nachfragen, warum siduction diese Option nicht standardmäßig aktiviert?
« Last Edit: 2014/01/12, 17:45:49 by luxuslurch »

luxuslurch

  • Guest
Re: Iso mounten als loop device schlägt fehl
« Reply #1 on: 2014/01/12, 17:45:31 »
Seems to be a systemd-bug, not just siduction-only. I rest my case.

Offline melmarker

  • User
  • Posts: 2.799
    • g-com.eu
Re: [solved] Iso mounten als loop device schlägt fehl
« Reply #2 on: 2014/01/12, 19:23:54 »
its not a systemd bug - loop isn't loaded in debian by default - we did this with sysvinit and we will provide a setting for this with systemd too - http://forum.siduction.org/index.php?topic=4193.msg35127#msg35127
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety. (Benjamin Franklin, November 11, 1755)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. (Hanlons razor)

luxuslurch

  • Guest
Re: [solved] Iso mounten als loop device schlägt fehl
« Reply #3 on: 2014/01/13, 11:26:38 »
Alright, I see. It's actually no big deal, just a little bit confusing. Thank you for your clarification!