seduction
 Language:
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
2020/06/01, 21:05:03


Help

Author [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: Problem on RC1 with cuops or krusader called in root mode  (Read 2459 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mylo

  • User
  • Posts: 922
Hi all,

I made a fresh install of the RC1 to a new box onto a SSD. from a boot-installer stick.
Everything went fine, but I have a problem:

If I call krusader in root-mode (from the menu), the root-PW is requested. After input, the window stalls and does not come back.
What can I do?
I have comparable problems with cups (configuring printer via menu item). After root-PW input also nothing happens (here just after some trials, but no success).


Regards mylo
____________________________________________ ____
"Die gefährlichste aller Weltanschauungen ist die Weltanschauung der Leute,
welche die Welt nicht angeschaut haben."               Alexander von Humboldt

Offline devil

  • Administrator
  • User
  • *****
  • Posts: 4.407
Re: Problem on RC1 with cuops or krusader called in root mode
« Reply #1 on: 2013/12/27, 00:33:25 »
do these things work if you call them from a root shell where you became root with suxterm instead of su/sux?


greetz
devil

Offline melmarker

  • Global Moderator
  • User
  • *****
  • Posts: 2.800
    • g-com.eu
Re: Problem on RC1 with cuops or krusader called in root mode
« Reply #2 on: 2013/12/27, 01:50:02 »
mylo - try the right pw? It's only a vague guess :)
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety. (Benjamin Franklin, November 11, 1755)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. (Hanlons razor)

Offline ayla

  • User
  • Posts: 1.706
Re: Problem on RC1 with cuops or krusader called in root mode
« Reply #3 on: 2013/12/27, 16:00:53 »
same problem here with root-krusader and configure-cups (two machines amd64).
Calling from suxterm works.

But: e.g. gparted started from menue and password requester works.
Kernel: 4.18.11-towo.1-siduction-amd64 x86_64
Desktop: KDE Plasma 5.13.5
(mostly) kept current siduction "18.3.0 Patience"
HP EliteBook 8570p; MoBo: HP model: 17A7 v: KBC Version 42.35
Dual core  i5-3320M (-MT-MCP-)
Intel 3. Gen Graphics (Ivybridge) Driver:i915/ intel
 Wifi Intel Centrino N6205

Offline bevo

  • User
  • Posts: 256
Re: Problem on RC1 with cuops or krusader called in root mode
« Reply #4 on: 2013/12/27, 19:40:58 »
I have this problem on one system (amd64) after todays DU. This is not the RC1 Installation. Two other 64bit systems also DUed today working fine.

bevo

Offline mylo

  • User
  • Posts: 922
Re: Problem on RC1 with cuops or krusader called in root mode
« Reply #5 on: 2013/12/27, 23:20:41 »
same problem here with root-krusader and configure-cups (two machines amd64).
Calling from suxterm works.

But: e.g. gparted started from menue and password requester works.

Hi ayla, I confirm your experience. However, I am wondering, that hints from the following thread do not help (as "krusaderrc" file is not avail):

Quote from: qwerthi
Hallo mylo,
hatte auch diese Probleme.
Mein kdesurc unter /home/user/.kde/share/config/ gehörte root und in der config stand
  "super-user-command=sudo".
Ich habe die config auf
  "super-user-command=kdesu" geändert und den Besitz wieder an den Standarduser übergeben.
...
Regards mylo
____________________________________________ ____
"Die gefährlichste aller Weltanschauungen ist die Weltanschauung der Leute,
welche die Welt nicht angeschaut haben."               Alexander von Humboldt

Offline devil

  • Administrator
  • User
  • *****
  • Posts: 4.407
Re: Problem on RC1 with cuops or krusader called in root mode
« Reply #6 on: 2013/12/28, 02:22:46 »
.kde/share/config/krusaderrc
mlocate would have told you that


greetz
devil

Offline mylo

  • User
  • Posts: 922
Re: Problem on RC1 with cuops or krusader called in root mode
« Reply #7 on: 2013/12/28, 11:24:56 »
Hi devil,

you are right , the file is there. Yesterday I looked and searched --> nothing. I have the feeling my inst is incomplete as kmail and vlc are missing in the kmenu.
Back to krusader:
The file krusaderrc does not contain a line like
Code: [Select]
super-user-command=...Just under
Code: [Select]
[Dependencies]
.....
kdesu=/usr/lib/kde4/libexec/kdesu
....[Search]
ContainsText Completion=super-user-command
ContainsText History=super-user-command
SearchFor Completion=kdesurc,kdesurc*,*
SearchFor History=*,kdesurc*,kdesurc...
lines deal with kdesu, no line deals with sudo.

Can I just add the line
Code: [Select]
super-user-command=kdesuto get it working? Under which section does this have to appear?

May be a full inst by dvd works better, I have to think about, as other progs are missing.


Regards mylo
____________________________________________ ____
"Die gefährlichste aller Weltanschauungen ist die Weltanschauung der Leute,
welche die Welt nicht angeschaut haben."               Alexander von Humboldt