seduction
 Language:
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
2019/07/20, 05:00:07


Help

Author [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: "init 3" drops me on a black screen without prompt  (Read 5227 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vilde

  • User
  • Posts: 646
I don't know if this is a bug or what? I have had this issue for quite a while, I had the same long time ago on some of my aptosid installations. When I do "init 3" in a terminal window (as root) I will not get to a working terminal screen, I get to a black screen with a blinking line, can't do anything there. I have to do "ctrl+alt+F(x) to come to a working terminal.

Offline devil

  • Administrator
  • User
  • *****
  • Posts: 4.341
Re: "init 3" drops me on a black screen without prompt
« Reply #1 on: 2014/05/23, 12:56:12 »
As a workaround, you can do ctrl-alt- f1 instead of init 3. What happens with
Code: [Select]
systemctl isolate multi-user.target?


greetz
devil

Offline melmarker

  • Global Moderator
  • User
  • *****
  • Posts: 2.665
    • g-com.eu
Re: "init 3" drops me on a black screen without prompt
« Reply #2 on: 2014/05/23, 13:01:34 »
its a known bug - after the init 3 the system stay in the now empty tty.
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety. (Benjamin Franklin, November 11, 1755)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. (Hanlons razor)

Offline der_bud

  • User
  • Posts: 874
  • member
Re: "init 3" drops me on a black screen without prompt
« Reply #3 on: 2014/05/23, 15:04:34 »
its a known bug - after the init 3 the system stay in the now empty tty.
meaning the now empty tty7 where your desktop was. You should be able to switch to the waiting tty1 from there just with ALT+F1
Du lachst? Wieso lachst du? Das ist doch oft so, Leute lachen erst und dann sind sie tot.