seduction
 Language:
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
2019/08/23, 17:15:24


Help

Author [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: Pulseaudio lists no Microphones  (Read 266 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline geklmintendont

  • User
  • Posts: 39
  • Banned User
Pulseaudio lists no Microphones
« on: 2018/11/16, 05:14:09 »

Pavucontrol no longer lists my motherboard line in, but arecord -l does.
I want to voice chat with someone and I cannot
here is arecord -l:

Code: [Select]

gek@gek-pc:~$ arecord -l
**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC887-VD Analog [ALC887-VD Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 2: ALC887-VD Alt Analog [ALC887-VD Alt Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
gek@gek-pc:~$
and here is the result of pacmd list-sources to show that pulseaudio doesnt see my motherboard line in (which I suspect is the PCH thing in arecord):


Code: [Select]

gek@gek-pc:~$ pacmd list-sources
1 source(s) available.
  * index: 0
name: <alsa_output.pci-0000_01_00.1.hdmi-stereo-extra1.monitor>
driver: <module-alsa-card.c>
flags: DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
state: IDLE
suspend cause: (none)
priority: 1030
volume: front-left: 65536 / 100% / 0.00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0.00 dB
        balance 0.00
base volume: 65536 / 100% / 0.00 dB
volume steps: 65537
muted: no
current latency: 0.00 ms
max rewind: 6 KiB
sample spec: s16le 2ch 44100Hz
channel map: front-left,front-right
             Stereo
used by: 0
linked by: 0
configured latency: 1999.82 ms; range is 0.50 .. 1999.82 ms
monitor_of: 0
card: 0 <alsa_card.pci-0000_01_00.1>
module: 6
properties:
device.description = "Monitor of HDA NVidia Digital Stereo (HDMI 2)"
device.class = "monitor"
alsa.card = "1"
alsa.card_name = "HDA NVidia"
alsa.long_card_name = "HDA NVidia at 0xf7080000 irq 17"
alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
device.bus_path = "pci-0000:01:00.1"
sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.1/sound/card1"
device.bus = "pci"
device.vendor.id = "10de"
device.vendor.name = "NVIDIA Corporation"
device.product.id = "0fba"
device.string = "1"
module-udev-detect.discovered = "1"
device.icon_name = "audio-card-pci"
gek@gek-pc:~$




Pulseaudio hasn't been able to see my microphone for about a month now. It's really REALLY frustrating.
I'm banned forever - the Mods had good reasons to do so.

Offline dibl

  • siduction community member
  • Global Moderator
  • User
  • *****
  • Posts: 1.902
    • Land of the Buckeye
Re: Pulseaudio lists no Microphones
« Reply #1 on: 2018/11/16, 12:49:48 »
I had the same problem on a laptop some weeks ago. It was only solved after I reinstalled all alsa and pulseaudio packages.  I never discovered what exactly happened -- apparently a configuration was changed in a d-u, and reinstalling all the sound packages corrected the problem.
Asus ROG STRIX X299-E, Core i7-7740X, Nvidia GTX-1060, dual monitors, SSD 860 EVO, 2@WD1003FZEX in BTRFS